Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΑΝΑ

ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΑΝΑ



Κ Ε Ρ Α Μ Ι Α Ν Α
Δυο βιβλία του Κων/νου Κωστουράκη (+) για το φαινόμενο του ομαδικού δαιμονισμού σε περιοχή των Χανίων.
Τα βιβλία είναι προσφορά της Οικογενείας Κωστουράκη,
στους αναγνώστες μας, προς Δόξαν Θεού.
Στα Κεραμιανά  γύρω στο τέλος τού 18ου αι., έγινε μία μεγάλη ιεροσυλία στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, βορειο­ανατολικά από τα Χανιά. Επακολούθησε αφορισμός — κάτι τέτοιο συνηθιζόταν στην εποχή της Τουρκοκρατίας— και για όσους την διέπραξαν και για όσους γνώριζαν και δεν μαρτυρούσαν. Το αποτέλεσμα υπήρξε τρομερό. Όλα τα χωριά της περιοχής Κεραμιάς (Παπαδιανά, Λούλος, Πανάγια, Αλετρουβάρι, Κάμπος κλπ. ) μαστίζονταν από την κακία των δαιμόνων. Γκρίνιες, καυγάδες, διαλύσεις οικογενειών, δυστυχήματα, εκφοβισμοί, θάνατοι. Τα μεσημέρια φοβόνταν οι άνθρωποι να περάσουν από ρεματιές με πλατάνια. Και δαιμονική κατοχή πολλών προσώπων. Κάποια περίοδο υπήρχαν σαρανταδύο δαιμονισμένοι. Γίνονταν απίθανα πράγματα. Τα βιβλία παρουσιάζουν το χρονικό με λεπτομέρειες.
Ο ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΗΤΤΑΤΑΙ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΚΩΣΤΟΥΡΑΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ
 ΕΚΔΟΣΗ ΔΕYTΕPA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1984 
 
ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
Έχουν περάσει δέκα έξη χρόνια, από τότε που είδε το φως της δημοσιότητας κάποιο βιβλίο στα Χανιά με τίτλο ΟΜΙΛΙΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑΙ. Δια Διδασκάλους Και Γονείς. Εκδόσεως 1967.
Το πέμπτο μέρος αυτουνού του βιβλίου περιλάβαινε ενδια­φέρουσα μελέτη με τίτλο Ο ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΗΤΤΑΤΑΙ, που γρά­φτηκε για την ημερήσια εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» Χανίων και που το φιλοξένησε τμηματικά το Σεπτέμβρη του έτους 1961.
Αφορμή για να γραφτή έδωσαν υπερφυσικά γεγονότα, που γίνηκαν και γίνονται κάθε τόσο ανάμεσά μας, μα κι αμφισβη­τούνται αδικαιολόγητα.
Το περιεχόμενο αυτηνής της Μελέτης, που δε χάνει ποτέ την επικαιρότητά της, το ανασύρει απ' τη λησμονιά, μια έντονη συζήτηση με θέμα τα καταπληκτικά και πασίγνωστα γεγονότα των Κεραμιών, που πάντα θα στέκουν μπροστά μας απείσμωτα μ' απειλητικά, για να μας ελέγχουν και να μας προβληματίζουν.
Μια τέτοια αφορμή για επαναφορά στην τάξη, της παναν­θρώπινης ένοχης, μα και της Ελληνικής για εκσυγχρονισμό τά­χα, τολμηρής και απαράδεκτης σφαλερής σημερινής νοοτρο­πίας, για εξυγίανση τέλος της μολυνθείσης Ορθόδοξης συνεί­δησης, ανάμεσα στον ανύποπτο ευσεβή Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό, στοχεύει η επανέκδοση τμήματος τού βιβλίου τούτου, που μιλεί απειροελάχιστα γι' αυτά τα αναρίθμητα εκπληκτικά συμ­βάντα και που διαβάζοντάς τα ο σύγχρονος μελετητής, δεν μπο­ρεί παρά να μελαγχολήση, να διερωτηθή και σωστικά πλειά να τα ομολογήση.
Ας είναι τούτο το βιβλίο, μια απάντηση στην άκρατη αθεϊστική προπαγάνδα, που ασύνετα οργιάζει. Ένα φρένο στην ξέφρενη πνευματική ασυδοσία, στην άγνοια, στο σκοταδισμό, που ύπουλα, συστηματικά κι έντεχνα καλλιεργούνται και κατακομματιάζουν το σημερινό άνθρωπο, τον πολιτισμό του και τη μοι­ραία κακότυχη εποχή μας.
Κωνσταντίνος Α. Κωστουράκης
[ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΜΕΓΕΘΟΥΣ 52.45 mb]
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ   ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΑΝΑ
ΥΠΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΚΩΣΤΟΥΡΑΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1982

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Εν τη εν Πάρω Ιερώ Κοινοβιακό Μονή Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας τη 25-5-1976
Τω ευσεβεστάτω, ευλαβεστάτω, λίαν αγαπητώ μοι και προσφιλεστάτω Κυρίω Κωνσταντίνω Κωστουράκη, συνταξιούχω Διδασκάλω χαίρειν και εύ πράττειν.
Εις Χανιά Κρήτης
Αγαπητέ μοι κ. Κωνσταντίνε, Ο Χριστός αληθώς Ανέστη.
Την από 25ης παρελθόντος μηνός υμετέραν ανοικτήν επιστολήν συν τω νεωστί εκδοθέντι υμετέρω βιβλίω, «Κοι­νωνικά θέματα, ο εχθρός, τα Κεραμιανά «όπερ μοι προσφέ­ρετε δώρον έλαβον. Εδέχθην το βιβλίον ως θησαυρόν πνευ­ματικόν ως δώρον πολύτιμον και μετά προσοχής και συγ­κινήσεως ανέγνωσα.
Ευχαριστώ πρώτον τον Πανυπεράγαθον Θεόν και Πα­τέρα Ουράνιον, Όστις αεί και πάντοτε και εις τας παρούσας εσχάτας πονηράς ημέρας, καθ' ας πάντες εξέκλιναν κατά τον Προφητάνακτα Δαβίδ, άμα ηχρειώθησαν, ηυδόκησε να υπάρ­χουν άνδρες ολίγοι, άλλ' εκλεκτοί, με πίστιν Ορθόδοξον θερμήν, με φρόνημα ανδρείου, να ομολογώσι έργω, λόγω και αληθεία, τον αληθή Θεόν, Όστις εστί η αυτοαλήθεια, το φως το αληθινόν το φωτίζον τα πάντα και πάντα άνθρωπον εις τον κόσμον ερχόμενον και να ελέγχωσι ευθαρ­σώς τον άρχοντα τού ψεύδους ος εστίν ούτος ο ίδιος ο διάβο­λος και τους εργάτας αυτού ορατούς και αόρατους, ανθρώ­πους και δαίμονας σκοτεινομόρφους οίτινες εισίν άνθρωποι και δαίμονες.
Ευχαριστώ δεύτερον την υμετέραν αγάπην, διότι εκ της αναγνώσεως τού υμετέρου συγγράμματος (βιβλίου) πολλά ωφελήθην και ωφεληθείς, ως Ιερεύς τού Υψίστου και πνευματι­κός Πατήρ επιθυμών να ωφελήσω και άλλους, συνιστώ εις τα πνευματικά μου τέκνα και εις πάντας τους πνευματικούς ημών αδελφούς, λαϊκούς και κληρικούς (διότι πάντες εσμέν αδελφοί, έχοντες ένα κοινόν Πατέρα τον Ουράνιον Θεόν Εκείνον Όστις εποίησε τα πάντα, ορατά και αόρατα και ημάς τους ανθρώ­πους και οφείλομεν ως αδελφοί να αγαπώμεν αλλήλους και να μη ζητώμεν έκαστος το εαυτού συμφέρον αλλά και το τού ετέρου κατά την διδασκαλίαν τού Ουρανοβάμονος Παύ­λου) όπως φροντίσωσι και αποκτήσωσι με τα άλλα βιβλία που έχουν αποκτήσει να αποκτήσουν και το βιβλίον «Κοι­νωνικά θέματα, ο εχθρός, τα Κεραμιανά» διότι εν αυτώ θα ευρώσι αληθείας, σοφάς διδασκαλίας, μαρτυρίας, κ.λ.π. ειλημμένα εκ της Αγίας Γραφής Παλαιάς και Καινής, των Α­γίων Αποστόλων και Αγίων Πατέρων και Διδασκάλων της Αγίας ημών Εκκλησίας. Ευχής έργον θα ήτο να γίνη κτή­μα όλων των Χριστιανών, επειδή εκ της μετά προσοχής αναγνώσεως τού βιβλίου τούτου θα μάθωσι να αγαπώσι τον Χριστόν τον αληθή και Τέλειον Θεόν και τέλειον άνθρω­πον. Θα φυλάξωσι τας Εντολάς Αυτού δια να γίνωσι ευ­τυχείς και εις την πρόσκαιρον ταύτην ζωήν και ασυγκρίτως περισσότερον ευτυχέστεροι εις την αιώνιον. Θα μάθωσι συγχρόνως να μισήσωσι τον εχθρόν τον μισόκαλον διάβολον και τα έργα αυτού τού σκότους δια να σωθώσι από τας προσκαίρους θλίψεις, τας συμφοράς, τας βασάνους καθώς οι αναφερόμενοι εν τω βιβλίω κάτοικοι των Κεραμιών και πε­ρισσότερον από τας αιωνίους βασάνους, κολάσεις και το πυρ το εξώτερον τω ητοιμασμένω τω διαβόλω και τοις αγγέλοις αυτού.
Το βιβλίου σας αγαπητέ μου κ. Κωνσταντίνε αναγνώσας με προσοχήν ευρίσκω ότι είναι γραμμένον με σύνεσιν, με φρόνησιν αλλά και με χάριν Θεού, την οποίαν ο Θεός δί­δει ουχί εις τους εγγραμμάτους και κατά κόσμον σοφούς τους καυχομένους εν σοφία, άλλ’ εις τους ταπεινούς τω πνεύματι, τους φρονίμους, τους συνετούς. Το ευρίσκω άρτιον. Όθεν ου δύναμαι εγώ ο αμαθής και άσοφος να επιφέρω ούτε προσθήκην, ούτε αφαίρεσιν, ούτε διόρθωσιν.
Συγχαίρω υμάς εγκαρδίως και εύχομαι πατρικώς και ολοψύχως όπως ο Πανάγαθος Θεός και Πατήρ ημών Ουρά­νιος, ο χορηγός της σοφίας, της γνώσεως και πάντων των αγαθών και των δωρεών, ο σοφίσας τους Αυτού αγραμμά­τους Μαθητάς και Αποστόλους και αναδείξας αυτούς παν-σόφους Διδασκάλους και Κήρυκας Θεοφθόγγους, χορήγηση υμίν υγείαν κατ' άμφω, σοφίαν, σύνεσιν και χάριν τού Α­γίου Πνεύματας, ην έδωκε εις τους Μαθητάς Αυτού και εις πάντας τους ταπεινούς τω πνεύματι και συγγράψετε και άλλα βιβλία ψυχωφελή και ψυχοσωτήρια, αξιώση δε υμάς εν τω καιρώ της ανταποδόσεως των έργων έκαστου των ανθρώπων, να ακούσητε της του Δεσπότου των όλων γλυ­κύτατης φωνής:
Ευ δούλε αγαθέ και πιστέ. Ευ εργάτα τού μυστι­κού αμπελώνος μου. Επί ολίγων εφάνης πιστός επί πολ­λών σε καταστήσω, είσελθε χαίρων εις την χαράν του Κυρίου σου.
Ταύτης της Γλυκύτατης φωνής και της ανεκλαλήτου και ανερμήνευτου χαράς και αγαλλιάσεως, είθε να αξιοθώμεν πάντες, Αμήν.
 
Μετά πατρικής αγάπης και ευχών εγκαρδίων
Αρχιμανδρίτης ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ
Ηγούμενος της εν Πάρω Ιεράς Μονής Ζωοδ. Πηγής Λογγοβάρδας
 
[ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΜΕΓΕΘΟΥΣ 70  mb]
 
Ἀντιαιρετικὸν Ἐγκόλπιον    www.egolpion.com
5   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2012


Read more: http://www.egolpion.com/keramiana.el.aspx#ixzz2ltIEXgpJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου